Ιμπόρα και Europa League: Ένα «Love Story» που συνεχίζεται...

Με τον Βιθέντε Ιμπόρα θα εμφανιστεί ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ στη συνέντευξη Τύπου για το εντός έδρας παιχνίδι με τη Φράιμπουργκ (21/9) που θα διεξαχθεί στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής των ομίλων του Europa League. Επιλογή που μόνο τυχαία δεν είναι, αφού ο Ισπανός μέσος συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κορυφαίους ποδοσφαιριστές στην ιστορία του θεσμού…


Δεν το λέμε εμείς. Το μαρτυρούν τα τέσσερα μετάλλια νικητή που κοσμούν το σαλόνι του! Και χαρακτηρίζεται αν μη τι άλλο σημαντική η παρουσία του στα ερυθρόλευκα αποδυτήρια, αφού ο 35χρονος κεντρικός χαφ μετρά 48 συμμετοχές και 7 γκολ σε αγώνες της συγκεκριμένης διοργάνωσης!

Είθισται μάλιστα οι παίκτες που παρευρίσκονται στις καθιερωμένες συνεντεύξεις Τύπου πριν από τους ευρωπαϊκούς αγώνες να ξεκινούν βασικοί στα ματς που ακολουθούν. Αυτή η απόφαση ανήκει βέβαια στον προπονητή των ερυθρολεύκων, με τον οποίο ο Ιμπόρα πανηγύρισε μαζί την κατάκτηση της διοργάνωσης το 2014.


Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ ήταν βοηθός του Ουνάι Έμερι, με τον οποίο ο Ιμπόρα κατέκτησε και τα τέσσερα τρόπαια. Τρία σερί με τη Σεβίλλη (2014-2015-2016) και ένα με τη Βιγιαρεάλ το 2021. Αυτοί είναι και οι μοναδικοί τίτλοι της ποδοσφαιρικής του διαδρομής!

Πρέπει βέβαια να σημειωθεί πως ο Ιμπόρα έχει αγωνιστεί συνολικά 12 λεπτά στους τέσσερις τελικούς. Το ’21 με τη Βιγιαρεάλ ήταν τραυματίας και δεν αγωνίστηκε καθόλου αλλά στην ιστορία έμεινε η ομιλία του στα αποδυτήρια πριν οι συμπαίκτες του βγουν στον αγωνιστικό χώρο και να επικρατήσουν της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στα πέναλτι (σ.σ. 1-1 κανονική διάρκεια), κατακτώντας τον πρώτο - και μοναδικό έως σήμερα - τίτλο στην ιστορία του «κίτρινου υποβρυχίου»!

Ένας από τους λόγους που τον οδήγησαν το περασμένο καλοκαίρι να αφήσει τη Λεβάντε και να δεχτεί την πρόταση του Ολυμπιακού ήταν το ενδεχόμενο συμμετοχής στην αγαπημένη του διοργάνωση. Σε αυτή έχει ζήσει τις ομορφότερες στιγμές της καριέρας του, γεγονός που αποδεικνύεται και από το τατουάζ με το βαρύτιμο τρόπαιο που «κοσμεί» το δεξί του μπράτσο.


Περισσότερες κατακτήσεις για την δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης μετρά μόνο ο αδικοχαμένος Αντόνιο Ρέγιες ενώ τέσσερις στέψεις έχουν σημειώσει επίσης οι Χεσούς Νάβας, Βιτόλο, Κέβιν Γκαμεϊρό και Μπέτο.


Το σίγουρο είναι ότι η συμμετοχή στο θεσμό του δίνει το ερέθισμα να συνεχίζει να ονειρεύεται, με τον ίδιο να δηλώνει πρόσφατα στον «Κόκκινο Πρωταθλητή»: «Το καλύτερο θα ήταν να το έπαιρνα και με τον Ολυμπιακό. Είναι πολύ δύσκολο αλλά εμείς έχουμε τον Μαρτίνεθ…»

Δημοσίευση σχολίου