Ακόμα θυμάται το «διπλό» στη Ρώμη ο Λεντέσμα… της Λάτσιο

Σαν σήμερα το 2007 ο Ολυμπιακός επικρατούσε στο «Ολίμπικο» της Λάτσιο με σκορ 2-1 για την 5η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League.


Λίγες μέρες μετά το θρίαμβο της Βρέμης απέναντι στη Βέρντερ (3-1), η ομάδα του Τάκη Λεμονή έβαζε στην Ιταλία ισχυρές βάσεις πρόκρισης για τους «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, η οποία «σφραγίστηκε» την τελευταία αγωνιστική με τους Γερμανούς στον Πειραιά (3-0).

Στην ιταλική πρωτεύουσα, οι ερυθρόλευκοι βρέθηκαν πίσω στο σκορ μετά από μισή ώρα αγώνα. Η απάντηση στο γκολ του Πάντεφ ήταν ωστόσο διπλή, αφού ισοφάρισε αρχικά ο Γκαλέτι (35’), πριν ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς διαμορφώσει την τελική εικόνα σκοράροντας απέναντι στην πρώην ομάδα του (65’).

Τη συγκεκριμένη αναμέτρηση θυμάται ακόμα ο Κριστιάν Λεντέσμα της Λάτσιο, ο οποίο έδινε «μάχες» στο χώρο του κέντρου με τον – συνώνυμο και συνεπώνομο- Λεντέσμα του Ολυμπιακού. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Corriere dello Sport» το 2020, «έδειξε» τον συγκεκριμένο αγώνα, απαντώντας σε ερώτηση για το ποιο παιχνίδι της καριέρας του θα ήθελε να ξαναπαίξει:

«Αν είχαμε κερδίσει θα περνούσαμε εμείς στον επόμενο γύρο…»

Σημειώνεται ότι ο Λεντέσμα μετρά συνολικά 0/3 απέναντι στον Ολυμπιακό, αφού η αναμέτρηση του Φαλήρου (1η αγωνιστική)  είχε ολοκληρωθεί ισόπαλη με σκορ 1-1 σε κεκλεισμένων των θυρών αγώνα ενώ χρόνια αργότερα επισκέφτηκε και τα μέρη μας, αγωνιζόμενος για ένα εξάμηνο στον Παναθηναϊκό.

Στις 6 Νοεμβρίου του 2016 αγωνίστηκε σε όλη τη διάρκεια του Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός και ηττήθηκε με σκορ 3-0 χάρη σε τέρματα των Μποτία (21’), Ελιουνούσι (26’) και Ιντέγε (44’). Ο ίδιος έχασε την ευκαιρία να μειώσει στο 61ο λεπτό, στέλνοντας την μπάλα άουτ από το σημείο του πέναλτι…

Τα στιγμιότυπα του Λάτσιο-Ολυμπιακός:

Δημοσίευση σχολίου