2016: Ο Ζέλσον Μαρτίνς τρελαίνει τον Ρονάλντο και κάνει τον Μαρσέλο να αισθανθεί άσχημα

Τη δεύτερη χειμερινή του μεταγραφή ολοκληρώνει ο Ολυμπιακός με την απόκτηση του Ζέλσον Μαρτίνς από τη Μονακό.


Ο 28χρονος Πορτογάλος εξτρέμ θα υπογράψει συμβόλαιο διάρκειας έως το καλοκαίρι του 2026, με τους Μονεγάσκους να διατηρούν ποσοστό μεταπώλησης της τάξεως του 10%. Ο Μαρτίνς αγωνίζεται στη Γαλλία από το καλοκαίρι του 2019, οπότε και μετακόμισε στο Πριγκιπάτο από την Ατλέτικο Μαδρίτης, σε μια μεταγραφή που κόστισε 30 εκατομμύρια ευρώ.

Με την εθνική Πορτογαλίας μετρά 21 συμμετοχές ενώ σε συλλογικό επίπεδο ξεχώρισε με τη φανέλα της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, της οποίας αποτελεί ποδοσφαιρικό προϊόν. Ένα από τα highlight της θητείας του στα «λιοντάρια» είναι φυσικά η εκθαμβωτική εμφάνιση που πραγματοποίησε στο «Σταντιάγο Μπερναμπέου» με τη Ρεάλ Μαδρίτης στις 14 Σεπτεμβρίου του 2016.

Οι δυο ομάδες είχαν αναμετρηθεί στο πλαίσιο της φάσης των ομίλων του Champions League, με τη «βασίλισσα» να φτάνει στη νίκη με ανατροπή (2-1) χάρη σε τέρματα των Κριστιάνο Ρονάλντο (89’) και Μοράτα (90+4’) στο φινάλε!


Σύμφωνα με πληροφορίες της «Record», το συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν αφορμή για να ζητήσει ο Ρονάλντο από τον Φλορεντίνο Πέρεθ τη μεταγραφή του Μαρτίνς στη Ρεάλ, αφού είχε ενθουσιαστεί με τον συμπατριώτη του σε βαθμό που με το σφύριγμα της λήξης πήγε στα αποδυτήρια της Σπόρτινγκ για να τον συγχαρεί.

Τη συγκεκριμένη κίνηση είχε ακολουθήσει μάλιστα και ο Μαρσέλο, ο οποίος αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα στο μαρκάρισμα του Μαρτίνς καθ’ όλη τη διάρκεια του ματς: «Με έκανες να νιώσω άσχημα» φέρεται να του είπε, σύμφωνα πάντα με την «Record».

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι στον συγκεκριμένο αγώνα αγωνίστηκε με τη Ρεάλ Μαδρίτης ως αλλαγή ο Χάμες Ροντρίγκεζ και ως βασικός με την Σπόρτινγκ Λισαβόνας ο Ρούμπεν Σεμέδο. 

Οι προσπάθειες του Μαρτίνς στο «Μπερναμπέου»

Τα στιγμιότυπα της συνάντησης

Δημοσίευση σχολίου