Οι έξι που σκόραραν και με τους δύο σε Ολυμπιακός-ΑΕΚ

Οι παίκτες που αγωνίστηκαν κατά τη διάρκεια της καριέρας τους με τους δύο συλλόγους είναι αρκετοί. Εκείνοι που σκόραραν στα μεταξύ τους ντέρμπι και με τις δύο φανέλες είναι μόνο έξι!


Αρχικά πρέπει να σημειωθεί ότι στη συγκεκριμένη λίστα δεν συμπεριλαμβάνεται ο Τάσος Μητρόπουλος, παρά το γεγονός ότι έχει επίσης καταφέρει να σκοράρει με αμφότερες τις ομάδες σε μεταξύ τους ντέρμπι.

Ο λόγος σχετίζεται με το γεγονός ότι το τέρμα που σημείωσε ως παίκτης της ΑΕΚ το 1993 δεν μέτρησε ποτέ, αφού η αναμέτρηση της Νέας Φιλαδέλφειας δεν ολοκληρώθηκε λόγω διακοπής ρεύματος! Ορίστηκε επανάληψη του αγώνα και το γκολ του «Ράμπο»… σβήστηκε. Πατήστε ΕΔΩ για να διαβάσετε ολόκληρο το story.

Τάκης Νικολούδης

Ο πρώτος που το κατάφερε χρονικά είναι ο Τάκης Νικολούδης, ο οποίος έχει σκοράρει δύο φορές. Από μια για κάθε ομάδα. Το πρώτο ως παίκτης της ΑΕΚ το 1978, στο θρίαμβο της Ένωσης με σκορ 6-1 για το Κύπελλο Ελλάδος, το δεύτερο στη Νέα Φιλαδέλφεια ως παίκτης του Ολυμπιακού το 1982, σε ένα ισόπαλο 2-2 για το πρωτάθλημα.



Ντανιέλ Μπατίστα

Ο Μπατίστα «μάτωνε» τα αντίπαλα δίχτυα, είτε αγωνιζόταν με την ΑΕΚ είτε με τον Ολυμπιακό. Έχει σκοράρει 10 φορές σε ντέρμπι ανάμεσα στις δύο ομάδες, με τα γκολ να είναι απόλυτα μοιρασμένα. Πέντε με τα κιτρινόμαυρα, πέντε με τα ερυθρόλευκα.


Ίλια Ίβιτς

Δύο γκολ είχε πετύχει ο Ίβιτς ως παίκτης του Ολυμπιακού απέναντι στην ΑΕΚ. Με τα κιτρινόμαυρα έκρινε το τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας το 2002, γέρνοντας με κεφαλιά την πλάστιγγα υπέρ της Ένωσης με σκορ 2-1.


Αλέξης Αλεξανδρής

Οκτώ φορές έχει βρει δίχτυα ο Αλεξανδρής σε αντίστοιχες αναμετρήσεις. Έξι με τη φανέλα του Ολυμπιακού, με ομορφότερο το «ψαλιδάκι» στο 4-3 της σεζόν 2001-02 που έκρινε το πρωτάθλημα. Ως παίκτης της ΑΕΚ πλήγωσε δύο φορές τους ερυθρόλευκους. Το ένα τέρμα σημειώθηκε μάλιστα σε τελικό Super Cup το 1992.


Ραφίκ Τζιμπούρ

Τέσσερα γκολ πανηγύρισε ο Αλγερινός «κανονιέρης». Δύο ως παίκτης της ΑΕΚ, με το πρώτο να καταγράφεται στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος το 2016, όπου η Ένωση επικράτησε με σκορ 2-1. Τα δύο ερυθρόλευκα γκολ σημειώθηκαν στο 6-0 του «Γεώργιος Καραϊσκάκης» το 2011.


Καρίμ Ανσαριφάρντ

Τελευταίος χρονικά ο Ιρανός επιθετικός, ο οποίος έκανε αισθητή την παρουσία του στο ελληνικό πρωτάθλημα και σκόραρε από ένα τέρμα για καθεμία από τις δύο ομάδες.

Δημοσίευση σχολίου