Αντρέ Όρτα: Με τον Ρικάρντο στο κλαμπ των αδερφών που έπαιξαν μαζί στο Champions League

Παίκτης του Ολυμπιακού θα γίνει εντός των επόμενων ωρών ο Αντρέ Όρτα, αφού οι Πειραιώτες τα βρήκαν σε όλα με την Μπράγκα για εξάμηνο δανεισμό και οψιόν αγοράς εν όψει καλοκαιριού.


Ο 27χρονος Πορτογάλος μέσος μετρά φέτος 25 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. Τρεις από αυτές σημειώθηκαν στη φάση των ομίλων του Champions League, αφού το καλοκαίρι ο πορτογαλικός σύλλογος απέκλεισε τον Παναθηναϊκό στα play-off και συμμετείχε στο γκρουπ με Ρεάλ Μαδρίτης, Νάπολι και Ουνιόν Βερολίνου.

Ο Αντρέ Όρτα αγωνίστηκε ως αλλαγή στη δεύτερη τριάδα των αγώνων, απολαμβάνοντας την εμπειρία της συμμετοχής στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση παρέα με το αστέρι της ομάδας, Ρικάρντο Όρτα. Τον κατά δύο χρόνια μεγαλύτερο αδερφό του, ο οποίος αγωνίζεται ως μεσοεπιθετικός, με χρηματιστηριακή αξία στα 20 εκατομμύρια ευρώ.

Δεν είναι καθημερινό το φαινόμενο να αγωνίζονται δύο αδέρφια με την ίδια ομάδα στο Champions League. Έχει συμβεί ωστόσο αρκετές φορές κατά το παρελθόν, με τα κλασσικότερα παραδείγματα να παρατίθενται στην κάτωθι λίστα:

Λιντς Γιουνάιτεντ: Φρανκ Γκρέι-Έντι Γκρέι

Το 1975 έφτασαν μαζί ως τον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, όπου και ηττήθηκαν από την Μπάγερν Μονάχου στο Παρίσι με σκορ 2-0.



Σεντ Ετιέν: Πατρίκ Ρεβελί-Ερβέ Ρεβελί

Ίδια ιστορία και την επόμενη σεζόν, αφού το 1976 ήταν η Σεντ Ετιέν αυτή που έχασε την κούπα από τους Βαυαρούς. Αυτή τη φορά η Μπάγερν επικράτησε με 1-0 και κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης για τρίτη σερί χρονιά.


Άγιαξ-Μπαρτσελόνα: Φρανκ Ντε Μπουρ-Ρόναλντ Ντε Μπουρ (Δίδυμοι)

Όχι μόνο αγωνίστηκαν μαζί σε Άγιαξ, Μπαρτσελόνα, Ρέιντζερς και Εθνική Ολλανδίας αλλά κατέκτησαν παρέα του Champions League του 1995 με τον «Αίαντα». Έπαιξαν μαζί στη διοργάνωση και με την «Μπάρτσα», όχι όμως και με την Ρέινζερς, αφού ο Φρανκ πήρε μεταγραφή στους προτεστάντες το πρώτο εξάμηνο του 2004.


Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Γκάρι Νέβιλ-Φιλ Νέβιλ

Στην ιστορία πέρασαν φυσικά και τα αδέρφια Νέβιλ, που πανηγύρισαν μαζί το ιστορικό «τρεμπλ» του 1999 υπό τις οδηγίες του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.


Βασιλεία: Γκράνιτ Τζάκα-Τάουλαντ Τζάκα

Ξεκίνησαν την καριέρα τους από τη Βασιλεία και γνώρισαν το κορυφαίο επίπεδο ως παίκτες της. Από τα παράδοξα το γεγονός ότι ο Γκράνιτ έπαιξε στην Εθνική Ελβετίας και ο Τάουλαντ σε αυτή της Αλβανίας.


Μάντσεστερ Σίτι: Γιάγια Τουρέ-Κόλο Τουρέ

Ο πρώην ερυθρόλευκος Γιάγια διένυσε στους «πολίτες» τις καλύτερες μέρες της καριέρας του. Σε κάποιες ευρωπαϊκές βραδιές αισθανόταν μεγαλύτερη ασφάλεια με τον Κόλο στα μετόπισθεν.


Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ράφαελ-Φάμπιο (Δίδυμοι)

Οι δίδυμοι Βραζιλιάνοι μακροημέρευσαν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Συνήθως ερχόντουσαν από τον πάγκο, αν και ο Ράφαελ υπήρξε κατά διαστήματα βασικό «γρανάζι» του Φέργκιουσον.


Μπαρτσελόνα: Τιάγκο Αλκάνταρα-Ραφίνια

Κατέκτησαν αμφότεροι το Champions League με την Μπαρτσελόνα αλλά όχι την ίδια σεζόν. Ο Ραφίνια το σήκωσε το 2015 ενώ ο Τιάγκο το 2011, με τον τελευταίο να το σηκώνει και με την Μπάγερν το 2020.


Μπάγερ Λεβερκούζεν: Σβεν Μπέντερ-Λαρς Μπέντερ (Δίδυμοι)

Κλασικές φιγούρες του γερμανικού ποδοσφαίρου την προηγούμενη δεκαετία. Αγωνίστηκαν μαζί και στην Εθνική ενώ ο Σβεν υπήρξε μέλος της Ντόρτμουντ του Γιούργκεν Κλοπ που στέφθηκε δύο σερί χρονιές πρωταθλήτρια Γερμανίας (2011-2012).


Μπράγκα: Αντρέ Όρτα-Ρικάρντο Όρτα

Πλέον οι δρόμοι τους χωρίζουν, αφού ο Αντρέ περνά ιατρικά για να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τον Ολυμπιακό. Ο Ρικάρντο θα συνεχίσει να ηγείται των προσπαθειών της Μπράγκα αλλά και της Εθνικής Πορτογαλίας, με την οποία μετρά 12 συμμετοχές.

Δημοσίευση σχολίου