CIES: Στις 50 ομάδες με το θετικότερο πρόσημο σε αγοραπωλησίες παικτών ο Ολυμπιακός

Ανάμεσα στους πενήντα συλλόγους με το καλύτερο πρόσημο σε αγορές και πωλήσεις παικτών από το 2014 και έπειτα συγκαταλέγεται ο Ολυμπιακός σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσε το Διεθνές Παρατηρητήριο Ποδοσφαίρου.


Η μελέτη αφορά όλους τους επαγγελματικούς συλλόγους του κόσμου και δεν συμπεριλαμβάνει πωλήσεις ποδοσφαιριστών που προέρχονται από τις ακαδημίες των ομάδων. Εξαιρείται για παράδειγμα η πώληση του Παναγιώτη Ρέτσου στην Μπάγερ Λεβερκούζεν το καλοκαίρι του 2017 έναντι του ποσού των 17.5 εκατομμυρίων ευρώ

Παρά το γεγονός ότι η ερυθρόλευκη ΠΑΕ δείχνει την τελευταία διετία να έχει χάσει κάπως τον μπούσουλα του… Selling Club που ακολουθούσε με επιτυχία τα τελευταία χρόνια, φαίνεται πως παραμένει ανάμεσα στις ομάδες που λειτουργούν σωστά στο κομμάτι των μεταγραφών, αφού η δουλειά που έχει γίνει κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας βγάζει τους Πειραιώτες κερδισμένους κατά 72 εκατομμύρια ευρώ!

Πιο αναλυτικά, ο Ολυμπιακός επέχει την 37η θέση, αφού έχει ξοδέψει 143 εκατομμύρια για αγορές και έχει εισπράξει 215 από πωλήσεις. Στην κορυφή της κατάταξης βρίσκεται η Λιλ ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν οι Άγιαξ, Σάλτσμπουργκ, Μονακό και Λειψία.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει βέβαια και η δεύτερη λίστα που παρουσιάζει τα 50 κλαμπ που τα έχουν κάνει… μαντάρα στο μεταγραφικό μέτωπο. Πρώτη με διαφορά η Μπαρτσελόνα, η οποία έχει βγάλει από τα ταμεία της 1.24 δις (!) κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας, έχοντας επιστροφές της τάξεως των 613 εκατομμυρίων. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν οι Τσέλσι, Άρσεναλ, Παρί Σεν Ζερμέν και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε τη λίστα του CIES

Οι 10 κορυφαίες πωλήσεις του Ολυμπιακού από το 2014 και έπειτα:

Δημοσίευση σχολίου