Έπαιξε με 3+1 μπακ και πήρε αυτό που άξιζε…

Ακυβέρνητο καράβι στη Λεωφόρο ο Ολυμπιακός. Ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό με σκορ 2-0 για την 21η αγωνιστική της Super League και πλέον αναζητά κίνητρο να συνεχίσει τη σεζόν. Μπερνάρ (25’) και Γερεμέγιεφ (60’) τα γκολ των πράσινων.


  • Ενδεκάδα με τρία μπακ παρέταξε ο Κάρλος Καρβαλιάλ στο ματς που έκρινε τη μισή σεζόν. Ορτέγκα-Ρόντινεϊ μοιράστηκαν τις πλευρές στην αμυντική τετράδα και οι Φορτούνης-Ποντένσε έμειναν στον πάγκο για να παίξει αριστερό εξτρέμ ο Ρίτσαρντς που μέτραγε μέχρι σήμερα 27 αγωνιστικά λεπτά (!) στο πρωτάθλημα.
  • Οι Πειραιώτες δεν βοηθήθηκαν από τον προπονητή τους ενώ δεν κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στην πρώτη μεγάλη φάση του παιχνιδιού, με την κεφαλιά του Ρόντινεϊ ύστερα από σέντρα του Μασούρα να περνά λίγο άουτ στο 20ο λεπτό.
  • Παρεμπίπτοντος, ο Μασούρας είναι από τους λίγους που διασώθηκαν από τον σημερινό θίασο. Όποια φάση καταγράφηκε από τον Ολυμπιακό στο πρώτο ημίχρονο πέρασε από τα πόδια του. Κλασικότερες, οι δύο που δημιούργησε για τον Ναβάρο (13’ και 45+1’), με τον Ισπανό επιθετικό να τις σπαταλά αμφότερες.
  • Η άμυνα του Ολυμπιακού πιάστηκε στον ύπνο με τη συμπλήρωση 25 λεπτών. Ο Μπερνάρ έπαιξε το ένα-δύο με το δεξί δοκάρι του Πασχαλάκη ενώ παρόμοια αδράνεια σημειώθηκε και στο 2-0, όταν ο Γερεμέγιεφ έπιασε κεφαλιά-ψαράκι στη μικρή περιοχή του Ολυμπιακού, με τους παίκτες του Παναθηναϊκού να γυρνάνε την μπάλα και να σεντράρουν ανενόχλητοι παρά την ερυθρόλευκη υπεροπλία στα μπακ.
  • Στο μεταξύ ο Πορτογάλος τεχνικός έκανε τρεις αλλαγές στο ημίχρονο. Και εκεί που είχε δύο αριστερά μπακ στον αγωνιστικό χώρο (Ορτέγκα-Ρίτσαρντς), ολοκλήρωσε το ματς με δύο δεξιοπόδαρους στα άκρα της άμυνας (Κίνι-Ρόντινεϊ).
  • Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν ευκαιρίες με την είσοδο του Ελ Καμπί. Ο Μαροκινός σπατάλησε τρεις (64’, 68’, 84’) ενώ άλλες δύο ανεπιτυχείς προσπάθειες καταγράφηκαν από τους Μασούρα (82’) και Φορτούνη (85’).
  • Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να ελέγξει το παιχνίδι μετά το 2-0 και σε μεγάλο βαθμό τα κατάφερε ενώ θα μπορούσε να πετύχει και τρίτο τέρμα, κυρίως με το διπλό σουτ του Μπακασέτα λίγο πριν τη συμπλήρωση του ενενηντάλεπτου.
  • Στα μόνα θετικά για τους ερυθρόλευκους η εμφάνιση των Κάρμο-Τσικίνιο. Αμφότεροι έβγαλαν στοιχεία που λείπουν από το παιχνίδι του Ολυμπιακού και λογικά θα προσφέρουν πράγματα μέχρι το φινάλε της σεζόν. Υπενθυμίζεται ότι δηλώθηκαν στην ευρωπαϊκή λίστα μαζί με τον Όρτα.
  • Κλείνοντας, δεν μπορεί να μην υπογραμμιστεί η φανταχτερή εμφάνιση του Ποντένσε, ο οποίος επέστρεψε το καλοκαίρι ως μεταγραφική-βόμβα και πλέον θυμίζει έντονα την περίπτωση Ονιεκούρου. Βαμμένα κόκκινα μαλλιά κι από ουσία... μηδέν!

Οι παίκτες που αγωνίστηκαν στο ματς:

Πασχαλάκης (Τ), Ρόντινεϊ, Ορτέγκα (46’ Ελ Καμπί), Κάρμο, Ντόι, Έσε (77’ Όρτα), Τσικίνιο, Αλεξανδρόπουλος (46’ Κίνι), Ρίτσαρντς (46’ Φορτούνης), Μασούρας, Ναβάρο (70’ Ποντένσε)

Τα στιγμιότυπα:

Δημοσίευση σχολίου