Οι τρεις λόγοι που έφεραν την ήττα στην OPAP Arena

Το τέρμα του Ελίασον στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ήταν αυτό που έκρινε το ντέρμπι της OPAP Arena με σκορ 1-0 υπέρ της ΑΕΚ. Ο Ολυμπιακός πέταξε στα σκουπίδια τις - αρκετές - ευκαιρίες που δημιούργησε και διατηρεί πλέον μόνο μαθηματικές ελπίδες για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.


  • Οι ερυθρόλευκοι πραγματοποίησαν ένα πολύ καλό παιχνίδι αλλά έφυγαν από τη Νέα Φιλαδέλφεια με άδεια χέρια για τρεις συγκεκριμένους λόγους. Ο πρώτος είναι ο κυριότερος και έχει να κάνει με την αδυναμία των φιλοξενούμενων να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα, βρισκόμενοι σε έξι περιπτώσεις μια ανάσα από το γκολ.
  • Η αρχή έγινε στο 9ο λεπτό με τον Μασούρα, ο οποίος δεν εκμεταλλεύτηκε την έξοχη σέντρα του Ποντένσε, στέλνοντας την μπάλα ανενόχλητος με κεφαλιά-ψαράκι πάνω στον Αθανασιάδη. Ίδια ακριβώς η κατάληξη και στο τετ-α-τετ του Ελ Καμπί με δημιουργό και πάλι τον Πορτογάλο εξτρέμ στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου.
  • Η επιθετική δυστοκία συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο. Τη σκυτάλη πήρε ο Ζέλσον Μαρτίνς, ο οποίος δεν σημάδεψε σωστά με το κεφάλι στο 65’ ενώ στο 79’ έστειλε την μπάλα με διαγώνιο σουτ πάνω στον Αθανασιάδη. Το ρεσιτάλ αστοχίας ολοκλήρωσε ο Γιόβετιτς, ο οποίος έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία στο 82’ με προσπάθεια προ κενής εστίας ενώ στο 88’ επιχείρησε να βρει δίχτυα με μακρινό σουτ που έφυγε λίγο άουτ.
  • Σε όλη τη διάρκεια του ενενηντάλεπτου οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να σκοράρουν με κάποια άστοχα σουτ του Γκατσίνοβιτς από το ύψος του πέναλτι ενώ στο 61’ ακυρώθηκε γκολ του Άμραμπατ διότι ο Λιβάι ξεκίνησε εκτεθειμένος την προσπάθεια. Η πιο «κουλή» φάση του παιχνιδιού καταγράφηκε στο 78’ με τον Τσούμπερ να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι από το μισό μέτρο. Στο ριπλέι αποσαφηνίστηκε βέβαια ότι το γκολ δεν θα μετρούσε ποτέ, αφού ο Ελβετός ήταν ακάλυπτος στην αρχή της φάσης.
  • Ο δεύτερος λόγος που λειτούργησε αποτρεπτικά ώστε να φύγει ο Ολυμπιακός με ένα θετικό αποτέλεσμα από τη Νέα Φιλαδέλφεια ήταν η χρησιμοποίηση του Ναβάρο αντί του Ελ Αραμπί. Ο Μεντιλίμπαρ παίρνει άριστα για το συνολικό στήσιμο-κοουτσάρισμα, όμως η επιστράτευση του Ισπανού δεν βοήθησε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού. Ο Ελ Αραμπί θα μπορούσε να πάρει πάνω του την υπόθεση-γκολ αλλά πέρασε στον αγωνιστικό χώρο όταν όλα είχαν κριθεί.
  • Τρίτη και τελευταία σημείωση, το τέρμα της ΑΕΚ. Η άμυνα πιάστηκε εντελώς αδιάβαστη αλλά ακόμα κι έτσι, το γκολ θα μπορούσε να αποφευχθεί αν ο Ρέτσος θυσιαζόταν με μια κόκκινη κάρτα ανατρέποντας τον Ελίασον πριν μπει στην περιοχή. Ο Έλληνας αμυντικός έμεινε θεατής και ο Ολυμπιακός στην τέταρτη θέση με οκτώ βαθμούς διαφορά από την πρωτοπόρο Ένωση.

Οι παίκτες που αγωνίστηκαν στο ματς:

Τζολάκης (Τ), Ρόντινεϊ, Ορτέγκα, Κάρμο, Ρέτσος, Έσε, Τσικίνιο (90+3’ Ελ Αραμπί), Φορτούνης (79’ Γιόβετιτς), Ποντένσε, Μασούρας (61’ Ζέλσον Μαρτίνς), Ελ Καμπί (61’ Ναβάρο)

Τα στιγμιότυπα:

Δημοσίευση σχολίου