Πήγαινε «καρφί» για τετράδα αλλά ο Ρέτσος έδωσε νόημα στη ρεβάνς

Ο Ολυμπιακός επικράτησε της Φενέρμπαχτσε με σκορ 3-2 στο πρώτο από τα δύο παιχνίδια της προημιτελικής φάσης του Europa Conference League αλλά οι φίλοι των Πειραιωτών αποχώρησαν από το Καραϊσκάκη με ανάμεικτα συναισθήματα…


  • Και αυτό διότι οι παίκτες του Μεντιλίμπαρ παρουσίασαν στην πρώτη ώρα της αναμέτρησης την καλύτερη εκδοχή του Ολυμπιακού τα τελευταία τρία χρόνια. Τόσα ήταν και τα τέρματα που πέτυχαν έως το 57ο λεπτό, πνίγοντας κυριολεκτικά τους Τούρκους σε όλο το γήπεδο.
  • Το πρέσινγκ υπήρξε εξοντωτικό και αποτυπώνεται άριστα στο πρώτο και το τρίτο γκολ. Στο 8η πίεση του Μασούρα ανάγκασε τον Σογιουντσού να στείλει την μπάλα στον Φορτούνη, ο οποίος είχε χρόνο και χώρο για να σημαδέψει τη δεξιά γωνία του Λιβάκοβιτς.
  • Στο 32’ ο αρχηγός έκοψε στα δύο την αντίπαλη άμυνα με εξαιρετική ασίστ στον - για άλλη μια φορά -  εντυπωσιακό Γιόβετιτς, ο οποίος πλάσαρε από πλάγια θέση για το 2-0 ενώ στο 57ο λεπτό ο Τσικίνιο πέτυχε το πρώτο του γκολ με την ερυθρόλευκη φανέλα, επιχειρώντας υπέροχο διαγώνιο σουτ. Μια φάση που προέκυψε από κλέψιμο του Έσε και άμεση πάσα του Ελ Καμπί.
  • Μέχρι εκείνη τη στιγμή, τα καρέ των Πειραιωτών κινδύνεψαν ελάχιστα και ο Τζολάκης δήλωσε παρών στις στιγμές που χρειάστηκε. Ο 21χρονος πορτιέρο πραγματοποίησε σήμερα την καλύτερή του εμφάνιση με τον Ολυμπιακό.
  • Και φτάνουμε λοιπόν στο σημείο που ο Ρέτσος κατάφερε να ξενερώσει όλο το γήπεδο σε μια φάση που… δεν υπήρχε. Ο Έλληνας στόπερ υπέπεσε στο τρίτο του πέναλτι στα φετινά ευρωπαϊκά ματς και έδωσε το φιλί της ζωής στη «Φενέρ», η οποία μείωσε σε 3-2 με την εύστοχη εκτέλεση του Τάντιτς και το τέρμα του Καβεχτσί έξι λεπτά αργότερα (74’).
  • Με την κίτρινη κάρτα που δέχτηκε, ο 25χρονος άσος χάνει τη ρεβάνς της Κωνσταντινούπολης (18/4), η οποία θα μπορούσε να είναι εντελώς διαφορετική αν δεν είχε «κλαδέψει» χωρίς λόγο έναν παίκτη που δεν είχε την μπάλα στα πόδια του. Γκάφα και Ρέτσος πάνε μαζί σε κάθε απαιτητικό ματς, αφού ειδικά τον τελευταίο μήνα αποτέλεσε παραφωνία τόσο στη Σερβία με την Μακάμπι όσο και στην OPAP Arena με την ΑΕΚ.
  • Σε κάθε περίπτωση, ο Ολυμπιακός κρατά το προβάδισμα του ενός τέρματος και εστιάζει πλέον στη μάχη της Πόλης, όπου θα έχει στη διάθεσή του και τον Ποντένσε για να διεκδικήσει το όνειρο της πρόκρισης στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Οι παίκτες που αγωνίστηκαν στο ματς:

Τζολάκης (Τ), Ρόντινεϊ, Ορτέγκα, Κάρμο, Ρέτσος, Έσε, Τσικίνιο (84’ Ιμπόρα), Μασούρας (87’ Κίνι), Φορτούνης, Γιόβετιτς (82’ Όρτα), Ελ Καμπί (87’ Ελ Αραμπί)

Τα στιγμιότυπα:

Δημοσίευση σχολίου