Αντώνης Νικοπολίδης: Ο μόνος που έπιασε πέναλτι και με τους δύο «αιωνίους» στο πρωτάθλημα

Πολλοί είναι οι τερματοφύλακες που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία σε ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού αλλά ο πρωταθλητής Ευρώπης του 2004 κατέχει ένα ρεκόρ που δύσκολα «σπάει»…


Έχοντας αγωνιστεί επί σειρά ετών και στις δύο ομάδες, ο Αντώνης Νικοπολίδης έχει συμμετάσχει σε 29 ντέρμπι «αιωνίων». Σε 16 περιπτώσεις υπερασπίστηκε την εστία του «τριφυλλιού» και στις υπόλοιπες 13 αυτή του δαφνοστεφανωμένου έφηβου.

Σε έξι από τα συγκεκριμένα ματς είδε την μπάλα να στήνεται στα έντεκα μέτρα, καταφέρνοντας να αποκρούσει τα δύο από αυτά. Μαζί με τον Ζοζέ Σα είναι οι μοναδικοί που διπλασίασαν τα «όχι», με τη διαφορά ότι ο Πορτογάλος πορτιέρο το κατάφερε σε αμφότερες τις περιπτώσεις (2019 και 2021) ως παίκτης του Ολυμπιακού.

Ο Νικοπολίδης είναι δηλαδή ο μόνος που έπιασε πέναλτι τόσο με τα πράσινα, όσο και με τα ερυθρόλευκα. Συγκεκριμένα, είχε βγάλει το χτύπημα του Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς το 2001, αλλά κι εκείνο του Δημήτρη Παπαδόπουλου τον Ιανουάριο του 2008.

Κάτι αντίστοιχο πέτυχε στο παρελθόν και ο Νίκος Σαργκάνης που κατέγραψε σπουδαία καριέρα με τους δύο συλλόγους. Η διαφορά είναι ότι το «Φάντομ» απέκρουσε την εκτέλεση του Σέστιτς στο πρωτάθλημα το 1985 ως τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού. Με τους Πειραιώτες έβγαλε πέναλτι του Άγγελου Αναστασιάδη για το θεσμό του Κυπέλλου το 1982.

2001: Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-0 (Τζόρτζεβιτς)


2008: Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-1 (Παπαδόπουλος)

Δημοσίευση σχολίου