2004: Ο Μπάγεβιτς θέλει Αλμέιδα για αντι-Καρεμπέ στον Ολυμπιακό

Ο Ματίας Αλμέιδα έχει συνδέσει το προπονητικό του όνομα με την ΑΕΚ αλλά ως ποδοσφαιριστής βρέθηκε μια ανάσα από τον Ολυμπιακό πριν από περίπου 20 χρόνια.


Βρισκόμαστε στο καλοκαίρι του 2004. Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για την πρώτη του σεζόν στο νέο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», η κατασκευή του οποίου έχει μόλις ολοκληρωθεί και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς έχει επιστρέψει στο λιμάνι για τη δεύτερη θητεία του στους Πειραιώτες. Ο Σερβοέλληνας τεχνικός πραγματοποιεί τις πρώτες του μεταγραφικές εισηγήσεις και μια από αυτές αφορά την ενίσχυση στη θέση του αμυντικού χαφ.

Η διοίκηση των ερυθρόλευκων έχει ήδη αποφασίσει να μην ανανεώσει το συμβόλαιο του Κριστιάν Καρεμπέ, ο οποίος αναζητούσε τον επόμενο σταθμό της καριέρας του και εν τέλει υπέγραψε στην ελβετική Σερβέτ. Εκεί παρέμεινε για μισό χρόνο, αφού το Γενάρη εντάχθηκε στο δυναμικό της γαλλικής Μπαστιά, όπου και ολοκλήρωσε την καριέρα του το καλοκαίρι του 2005.

Ένα από τα ονόματα που «έπαιξαν» λοιπόν για να αντικατασταθεί ο νυν Σύμβουλος Στρατηγικής της ερυθρόλευκης ΠΑΕ ήταν αυτό του Ματίας Αλμέιδα. Ο τωρινός προπονητής της ΑΕΚ είχε πίσω του μια τεράστια καριέρα με 40 συμμετοχές στην Εθνική Αργεντινής και θητεία σε συλλόγους όπως οι Ρίβερ Πλέιτ, Σεβίλλη, Λάτσιο, Πάρμα και Ίντερ.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ της εποχής, ο  Μπάγεβιτς είχε… σταμπάρει την περίπτωσή του, με τον ίδιο να παραχωρεί δηλώσεις στον ραδιοφωνικό σταθμό «Champions», εξηγώντας την κατάσταση που είχε διαμορφωθεί έπειτα από τις πρώτες επαφές του με τον Ολυμπιακό:

«Εγώ εξέφρασα τις επιθυμίες μου και τώρα είναι η σειρά του Ολυμπιακού να απαντήσει. Έχω μιλήσει με κάποιον άνθρωπο της ομάδας, αλλά δεν θυμάμαι το όνομά του. Πιστεύω ότι θα υπάρξει επίσημη πρόταση από την πλευρά του Ολυμπιακού και περιμένω τις εξελίξεις»

«Σίγουρα τα πράγματα δεν είναι όπως στην Ίντερ, αλλά έχω μεγάλο κίνητρο να παίξω ποδόσφαιρο σε μια άλλη χώρα, πέρα από την Ιταλία. Έχω μιλήσει και τον Γιώργο Καραγκούνη, με τον οποίο ήμασταν συμπαίκτες στην Ίντερ. Μου είπε ότι ο Ολυμπιακός είναι μια από τις καλύτερες ελληνικές ομάδες και γνωστή στην Ευρώπη. Μου μίλησε με πολύ καλά λόγια» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Τελικά οι συζητήσεις δεν καρποφόρησαν. Ο Αλμέιδα συνέχισε την καριέρα του στην Ιταλία για λογαριασμό της Μπρέσια ενώ ο Ολυμπιακός ενισχύθηκε στον άξονα με τους Σέρβους, Μίλος Μάριτς και Ιβάν Ρέζιτς, φτάνοντας στο τέλος της σεζόν στην κατάκτηση του «νταμπλ» με μπροστάρηδες τους Ριβάλντο, Ζιοβάνι, Τζόρτζεβιτς, Γεωργάτο, Στολτίδη, Νικοπολίδη, Οκκά, Καστίγιο και Σούρερ.

Πηγή: in.gr

Δημοσίευση σχολίου