Δέκα παιχταράδες που ήρθαν Γενάρη στον Ολυμπιακό

Φλέβα χρυσού έχουν χτυπήσει κατά καιρούς οι ερυθρόλευκοι με αγορές παικτών κατά τη διάρκεια της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου.


Μετά τη δεκάδα των αποτυχημένων μεταγραφών του Ιανουαρίου, ήρθε η ώρα να ξεχωρίσουμε την αντίστοιχη με τους παίκτες που ήρθαν στη μέση της σεζόν και έγραψαν ιστορία με το σύλλογο.

1981: Νίκος Αναστόπουλος - 4 Πρωταθλήματα

Εκ των κορυφαίων σκόρερ στην ιστορία του Ολυμπιακού αλλά και του ελληνικού ποδοσφαίρου γενικότερα, αφού πρόκειται για τον πρώτο σκόρερ στην ιστορία της Εθνικής με 29 γκολ. Αποκτήθηκε από τον Πανιώνιο στις 15 Δεκεμβρίου του 1980, με τη διοίκηση του Σταύρου Νταΐφά να βγάζει από τα ταμεία 40 εκατομμύρια δραχμές! 


1996: Γρηγόρης Γεωργάτος - 7 Πρωταθλήματα

Ίσως ο κορυφαίος Έλληνας αριστερός μπακ ever. Αποκτήθηκε από την Παναχαϊκή και οι εμφανίσεις του στον Ολυμπιακό ανάγκασαν τον Μοράτι να τον πάρει στην Ίντερ και να τον μετατρέψει στην – μέχρι τότε (1999) - ακριβότερη μεταγραφή Έλληνα ποδοσφαιριστή στο εξωτερικό. Ο Γεωργάτος μέτρησε συνολικά τρεις θητείες στον Ολυμπιακό και αξίζει να σημειωθεί ότι αποκτήθηκε ξανά Γενάρη μήνα (2004), όταν άφησε την ΑΕΚ για να κλείσει την καριέρα του στον Πειραιά.


1997: Σίνισα Γκόγκιτς - 4 Πρωταθλήματα

Ήρθε στον Ολυμπιακό σε ηλικία 37 ετών, αφήνοντας το κυπριακό πρωτάθλημα και την Ανόρθωση. Η μεταγραφική εισήγηση του Ντούσαν Μπάγεβιτς αντιμετωπίστηκε αρχικά με καχυποψία αλλά στη συνέχεια ο Σέρβοκύπριος φορ έγινε σύνθημα στα χείλη των οπαδών ως ο παππούς με τις καταχρήσεις…


1997: Γιώργος Ανατολάκης - 10 Πρωταθλήματα

Τον ίδιο χειμώνα ήρθε στο λιμάνι και ο σκληροτράχηλος αμυντικός με μεταγραφή από τον Ηρακλή. Στα χρόνια που ακολούθησαν έγινε βασικό στέλεχος της ερυθρόλευκης άμυνας. Το 1999 ψηφίστηκε στην καλύτερη ενδεκάδα του Champions League ενώ περισσότερα πρωταθλήματα από τον ίδιο μετρούν μόνο οι Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς (12) και Αντώνης Νικοπολίδης (11).


2000: Λάμπρος Χούτος - 3 Πρωταθλήματα

Αποκτήθηκε από τη Ρόμα σε μια περίοδο που αποτελούσε το πιο καυτό prospect του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ταλαιπωρήθηκε από σοβαρά προβλήματα τραυματισμών αλλά μέχρι το 2004 που αποχώρησε για λογαριασμό της Ίντερ κατάφερε να πετύχει 33 γκολ σε 67 συμμετοχές.


2007: Βασίλης Τοροσίδης - 7 Πρωταθλήματα

Ποδοσφαιρικό προϊόν της Ξάνθης, έκανε αμέσως αισθητή την παρουσία του στον Πειραιά. Κέρδισε την εμπιστοσύνη των προπονητών του, δεν βγήκε ποτέ από την ενδεκάδα, έγινε αρχηγός, σημείωσε 101 συμμετοχές με την Εθνική και το 2013 πήρε τη μεταγραφή του στη Ρόμα. Επέστρεψε 2018 και έκλεισε την καριέρα του στον Ολυμπιακό.


2008: Φερνάντο Μπελούτσι - 2 Πρωταθλήματα

Αποκτήθηκε από τη Ρίβερ Πλέιτ έναντι του ποσού των 7.4 εκατομμυρίων ευρώ. Αποτελεί μέχρι σήμερα την 5η ακριβότερη αγορά στην ιστορία του Ολυμπιακού. Δεν χορτάσαμε την σπάνια ποδοσφαιρική του φινέτσα, αφού η πρόταση της Πόρτο το καλοκαίρι του 2009 δεν άφησε πολλά περιθώρια…


2011: Γιάννης Μανιάτης - 6 Πρωταθλήματα

Αποκτήθηκε από τον Πανιώνιο και ξεπέρασε κατά πολύ τις αρχικές προσδοκίες της μεταγραφής του στον Ολυμπιακό. Έγινε αρχηγός της ομάδας και ανέδειξε ηγετικά προσόντα όταν άφησε το δεξί άκρο της άμυνας για να αναλάβει καθήκοντα ως αμυντικός χαφ.


2011: Ραφίκ Τζιμπούρ - 3 Πρωταθλήματα

Έμεινε ελεύθερος από την ΑΕΚ και αποκτήθηκε με συνοπτικές διαδικασίες. Μαζί με τον Κέβιν Μιραλάς αποτέλεσαν τα βασικά επιθετικά όπλα στη δεύτερη θητεία του Ερνέστο Βαλβέρδε στο λιμάνι. Με 45 γκολ σε 81 συμμετοχές μόνο πετυχημένη μπορεί να θεωρηθεί η παρουσία του.


2012: Ρόι Κάρολ - 3 Πρωταθλήματα

Ο Βορειοϊρλανδός κίπερ αποκτήθηκε έπειτα από εξάμηνη παρουσία στον ΟΦΗ. Κατάφερε να δεθεί υπερβολικά με τον Ολυμπιακό και τον κόσμο του, κυρίως λόγω των μυθικών εμφανίσεών του απέναντι στη Ρουμπίν Καζάν για τη φάση των «32» του Europa League.

Δημοσίευση σχολίου